Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Gå-robotene marsjerer fram

Av: Ivar Kvistum
Publisert 26.09.2013 22:25

Den ledende robot-produsenten Yaskawa satser teknologi og penger på gå-hjelpemiddelet ReWalk.

Utvendige, høyteknologiske skjeletter som hjelper ryggmargsskadde til å gå, rykker nå litt nærmere massemarkedet. Robotprodusenten Yaskawa investerer nemlig tungt i det tysk-israelske ekso-skjelett-selskapet Argo Medical Technologies. Argo står bak gå-maskinen «ReWalk».

Nyheten om det nye partnerskapet ble kunngjort under årets Rehacare-messe i Düsseldorf, Tyskland, 25.–28. september. Dette er Europas største fagmesse for tekniske hjelpemidler for funksjonshemmede, og den arrangeres hvert år.

LES OGSÅ: ITALIENSK STIL PÅ TO HJUL

ReWalk finnes i to versjoner. Den ene er et personlig hjelpemiddel. Den andre er beregnet til rehabilitering og opptrening.

Samler ekspertise

– Vi ser fram til et gjensidig berikende partnerskap, sa Argos administrerende direktør Larry Jasinski på pressekonferansen.

Han viste til at Yaskawa har verdensledende ekspertise på robotteknologi,mens Argo er tilsvarende ledende på utfordringene som ryggmargsskadde står overfor.

– Robotteknologi kan forandre hjelpemiddel- og rehabiliteringsfeltet fullstendig, erklærte Junju Tsuda, administrerende direktør i Yaskawa.Selskapet skal stå for distribusjon av ReWalk i mange av de vittigste landene i Sørøst-Asia.

LES OGSÅ: EN HJELPENDE ARM PÅ JOBBEN

Sunnaas først i Norge

Et liknende gå-hjelpemiddel ble i fjor tatt i bruk på Sunnaas sykehus i Oslo. Det er levert av konkurrenten til Argo og ReWalk: amerikanske Ekso Bionics.

Det var denne maskinen som leder i Unge Funskjonshemmede, Ingen grenser-deltaker og idrettsutøver Birgit Skarstein brukte da hun gikk ut på scenen under Idrettsgallaen tidligere i år.

LES OGSÅ: SNAKKER UT ETTER MEDIESTORMEN


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.