Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Vil lansere nye aktiv-stoler i Norge

Av: Ivar Kvistum
Publisert 03.06.2014 12:15

Et nytt rullestolmerke vil bli introdusert for norske brukere når svenske Permobil nå har kjøpt en ledende amerikansk produsent av manuelle stoler.

TiLite har til nå vært et ukjent merke for de fleste norske rullestolbrukere. Det kan det bli forandring på nå som svenske Permobil har kjøpt opp den amerikanske produsenten med hovedkvarter i småbyen Pasco i staten Washington.

Permobil har i hele sin historie konsentrert seg om elektriske rullestoler, men er i ferd med å utvide porteføljen. I 2008 kjøpte svenskene franske LifeStand og deres produksjon av manuelle stoler med stå-funksjon.

LES OGSÅ: DENNE RULLESTOLEN HOLDER MEG AKTIV

Nå er turen kommet til amerikanske TiLite, som i første rekke tilbyr hyperlette fastrammestoler for aktive brukere.

Lages på mål

Stolene har ramme i det svært lette og sterke materialet titan, og hver enkelt stol lages på mål av brukeren som skal ha den.

– Dette er kundetilpassede produkter der rørene i rammen bøyes etter individuelle mål. Brukeren kan med andre ord designe sin egen stol, forklarer Håkon Bertelsen, administrerende direktør i Permobil Norge.

Ny konkurrent

Han bekrefter at Permobil Norge kommer til å introdusere TiLite for norske brukere. De amerikanske titan-stolene vil kunne by lette fastrammestoler som Panthera og Quickie Helium konkurranse.

– Første mulighet blir Navs neste anbudsrunde for manuelle rullestoler. Fram til da vil vi bygge opp et fagmiljø rundt disse stolene, sier Bertelsen, som innrømmer at Permobil fortsatt er nybegynnere når det kommer til stoler uten motor.

Aktive og spreke brukere

TiLite skal konkurrere på egenskaper og kvalitet, ikke på pris. Bertelsen tror det både er marked og behov for manuellstoler av denne typen i Norge.

– Vi har mange aktive og spreke brukere i Norge, ikke minst idrettsfolk. Utfordringen for oss som leverandør er å vise overfor Nav at det er både nyttig og lønnsomt å legge til rette for at rullestolbrukere kan leve mest mulig aktivt med hjelpemidler som fungerer best mulig.

Global vekst

Oppkjøpet av TiLite inngår i Permobils langsiktige strategi om global vekst.

LES OGSÅ: SKREDDERSØM PÅ SAMLEBÅND

– Permobil har utviklet seg fra en familiebedrift til å bli verdensledende innenfor avanserte elektriske rullestoler. Planen videre er å kunne tilby ulike rehabiliteringsløsninger som tar i bruk det siste innenfor teknologisk og medisinsk forskning, til beste for menneskene vi jobber for, sier konsernsjef Jon Sintorn i en pressemelding.

Dette er Tilite

Amerikanske TiLite begynte som produsent av titan-produkter, alt fra sykkelrammer, golfkøller og rullestoler. På slutten av 1990-tallet begynte selskapet å lage rullestoler på mål av hver enkelt bruker, for at de skal fungere så godt som overhodet mulig. Selskapet satser også mye på design; stolene skal se bra ut.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.