Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

VIDEO: Se tidenes råeste takketale

Av: Ivar Kvistum
Publisert 15.06.2014 20:04

Mats A. Sollid i Empo TV ga alt i takketalen etter å ha blitt tildelt Stolthetsprisen for 2014.

Du har sett dem på «Brille», i innslagene «Mats og Erling» i NRKs OL-sendinger sist vinter og på «Stjernekokken» på TV3 Play. De har sendinger på TV Vestfold, TV8 og Frikanalen.

Empo TV er noe så sjeldent som en TV-kanal der funksjonshemmede er i flertall i redaksjonen, mens vi er sterkt underrepresentert i øvrige redaksjoner.

KLIKK HER FOR Å SE VIDEOREPORTASJE FRA STOLTHETSPARADEN.

Stolthetsprisen deles hvert år ut i forbindelse med Stolthetsparaden, et arrangement i regi av Uloba, Norges Handikapforbund og Norsk Forbund for Utviklingshemmede. I år gikk prisen til Empo TV, en kanal for og med utviklingshemmede. De fikk prisen for sitt arbeid med å synliggjøre funksjonshemmede.

Fredag fikk TV-kanalen tildelt Stolthetsprisen 2014. Prisutdelingen ble markert under Stolthetsparadens scenearrangement på Jernbanetorget. Og glade mottakere viste å sette pris på utmerkelsen. Mats A. Sollid kvitterte for utmerkelsen med et sangnummer som med smittende glede, energi og musikalitet rev med seg publikum på Jernbanetorget.

Juryen skriver i sin begrunnelse:

«En måte å skape likestilling kan være å synliggjøre funksjonshemmede som aktive samfunnsaktører og gi oss funksjonshemmede vår rettmessige plass – og en mikrofon. Årets prisvinner gjør nettopp dette.»

Og videre:

«De fortjener Stolthetsprisen fordi de utfordrer alle til å se forbi funksjonsnedsettelser og i stedet se personlighet, ferdigheter og et budskap».

Stolthetsprisen deles ut av Uloba og går hvert år til en person eller en gruppe som har gjort en spesiell innsats for å skape likestilling for funksjonshemmede. Prisvinnere de tre siste årene har vært Bente Skansgård, Marte Wexelsen Goksøyr og Stine Machlar.

Juryen for Stolthetsprisen 2014 har bestått av Arne Lein, forbundsleder i Norges Handikapforbund, Jens Petter Gitlesen, forbundsleder i Norsk Forbund for Utviklingshemmede, Vibeke Marøy Melstrøm, daglig leder i Uloba og Ann Kristin Krokan, politisk fagansvarlig i Uloba.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.