Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ny møteplass for BPA-interesserte

Av: Stine Slettås Machlar
Publisert 28.10.2014 09:20

Det nye nettstedet BPA-portalen skal tilby uavhengig informasjon om brukerstyrt personlig assistanse.

De siste årene har det bare blitt flere og flere leverandører av brukerstyrt personlig assistanse i Norge.. Å finne frem i jungelen er ikke alltid like lett. Derfor ble BPA-portalen lansert i sommer.

– Vi så behovet for et nettsted hvor alle som er interessert i BPA kunne få den informasjonen de ønsket, for eksempel en oversikt over alle tjenestetilbydere av BPA i alle kommuner i Norge, sier daglig leder i portalen, Bjørn Horten.

Han vil at BPA-portalen skal være en kilde til faglig informasjon og samtidig en arena for utveksling av synspunkter og spørsmål.

Uavhengig

BPA-portalen eies av selskapet Portalene AS, som driver flere forskjellige nettportaler som gir spesialisert informasjon om ulike emner. Firmaet står blant annet bak Seniorportalene og Frittbrukervalgportalen, foruten BPA-portalen.

LES OGSÅ: STYRKER BPA FOR 300 MILLIONER

– Tanken bak portalen er at alle som har bruk for eller er interessert i BPA skal få all den kunnskapen og informasjonen de trenger samlet på ett nettsted, sier Horten.

Kirsti Cath Dahle er knyttet til BPA-portalen som fagansvarlig. Hun er til daglig fagsjef og medeier i Optimal Assistanse, et selskap hun selv har grunnlagt. Optimal Assistanse har ingen eiermessig forbindelse til BPA-portalen.

Ambisiøst mål

BPA-portalen tar for seg forskjellige spørsmål ved BPA på tre ulike måter:

– Forum-sidene er et sted for debatt, utveksling av synspunkter og erfaringer. Kalenderen vår er en aktivitetskalender som viser oversikt over ulike aktiviteter for BPA-brukere over hele landet. Mens leverandør-menyen er den eneste oversikten i Norge over godkjente tjenesteleverandører, forklarer daglig leder Bjørn Horten.

LES OGSÅ: BARNEFAMILIER SLITER MED Å FÅ BPA

Siden oppstarten i slutten av juni har nettstedet hatt ca 10 000 visninger på vel 2000 besøkende. Den daglige lederen er glad over oppslutningen, men har et enda mer ambisiøst mål for portalen.

– BPA-Portalen skal bli det foretrukne og største nettstedet for BPA i Norge, sier Horten.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.