annonse
Annonse fra Permobil: M400i corpus 3G Innendørsstol
annonse
Annonse fra Etac: Totalleverandør tekniske hjelpemidler barn og voksne. Se mer på etac.no! 20 år i 2017. Etac

Video: Ruller rett om bord med Aviramp

Her er løsningen som kan gjøre bæringen i flytrapper til historie ved norske flyplasser. Med Aviramp kan du rulle fra bakkenivå og helt opp til flytrappa.
annonse
Annonse: Brukerstyrt personlig assistanse i Aleris er supert. Klikk her for å se vårt store totaltilbud.

Bare de største flyplassene i Norge er utstyrt med passasjerbroer der du som reisende beveger deg trinnfritt direkte fra terminalbygningen til flydøra.

På Molde Lufthavn Årø og de fleste andre i Norge er det den gammeldagse flytrappa som gjelder, noe som innebærer at passasjerer som bruker rullestol, må bæres om bord i flyet. Dette oppleves av mange som uverdig. Det er dessuten risikabelt, og det skaper fort forsinkelser.

annonse
Annone fra Uloba: Ulobas BPA. Av funksjonshemmede for funksjonshemmede! Les mer om vår BPA!
Annonse fra Assister Meg. Sterk rygg og stort hjerte. Les mer om vår Brukerstyrt Personlig Assistanse.

LES OGSÅ: FARLIG BÆRING I FLYTRAPPA

På Årø brukte de å ha en flytrapp med egen rullestolheis, en etterlevning fra Braathens safe-epoken. Men etter at heisen tok kvelden for et par år siden, var det ingen annen løsning enn manuell bæring. Det var en uholdbar situasjon, forteller lufthavnsjef John Offenberg:

– Vi hadde et akutt problem. Her er det mange bevegelseshemmede som reiser. Bæring er en dårlig løsning for alle, både dem som skal bæres og dem som bærer, sier han til Handikapnytt.

Løsningen på problemene ble engelske Aviramp, en løsning som innebærer at alle passasjerer slipper trapper samtidig som alle kan gå om bord beskyttet for vær og vind.

LES OGSÅ: SLIK KAN ALLE SLIPPE FLYTRAPPA

Sjansen er til stede for at denne løsningen blir å finne ved flere norske flyplasser etter hvert. Det er i hvert fall anbefalingen som Molde Lufthavn Årø kommer til å til til Avinor sentralt.

Også rullestolbruker Ole Arne Sætervik ble imponert og begeistret over det han fikk se ute på rullebanen på Årø. Se videoreportasjen fra Handikapnytts test-boarding.

Del | Utskriftsvennlig tekst

Norges Handikapforbund | Schweigaardsgt. 12 | Postboks 9217 Grønland, 0134 Oslo
Tel: 24102400 | E-post: nhf@nhf.no | Laboremus Software