Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Cecilie og Anita har skapt et fristed på Facebook for positive rullende

Av: Stine Slettås Machlar
Publisert 10.06.2015 10:47

Folk som ønsker å se lyst på livet som rullestolbruker, har fått sin egen gruppe på Facebook. «Positivt rullende» skal være et fristed.

Initiativtakerne til gruppa «Positivt rullende» på Facebook er Anita Bjørklund og Cecilie Bjørndal. Du kjenner dem begge fra tidligere saker i Handikapnytt.

I printutgave nr. 2 i fjor ble du kjent med Cecilie som skoentusiast. I Handikapnytt 08/13 og her på Handikapnytt.no skrev vi om Anita som var plassert på sykehjem mot sin vilje. Hun var blitt syk etter et flåttbitt.

LES OGSÅ: ANITA (21) ER PLASSERT PÅ SYKEHJEM

Anita begynte å lese bloggen til Cecilie. Siden de begge hadde fått livet snudd på hodet var det mange likheter. De to jentene startet å maile hverandre og fant fort ut at de begge evnet å se det positive i situasjonen de var havnet i.

21. januar i år opprettet de Facebook-gruppa «Positivt rullende».

Modellene til motereportasjen i Handikapnytt 03/15 er rekruttert gjennom denne gruppa på Facebook.

Fristed på nettet

– Vi tenkte  på å ha et fristed for funksjonshemmede som skulle være positivt. Et positivt fokus, for å få et litt annerledes «møtested». Og et trygt sted, derav hemmelig gruppe. Vi ønsket et sånt bra sted, sier Anita.

– Jeg ville fokusere på det positive i stedet for det negative med å sitte i rullestol. Jeg ville dessuten motivere! skyter Cecilie inn.

Hun fortsetter med å utdype hvorfor gruppa ble til.

– Det jeg liker så godt med meg og Anita som team, er at vi klarer å se på det positive og ha beina planet på jorden, ironisk nok, til tross for situasjonen. Jeg liker å tro at vi kan inspirere, sier hun.

Vært savnet

Og inspirert har de trolig gjort. For til nå er det kommet 66 medlemmer, og innleggene er utelukkende positive eller med spørsmål om hvordan ting kan løses bedre. De to grunnleggerne forteller at de kun har fått positive tilbakemeldinger.

– Ingen andre enn vi som sitter i stol, vet hvordan det er. Vi sliter daglig med problemer som ingen andre kan sette seg inn i. Gruppen gjør at vi kan få støtte i hverandre, få tips og råd, motivere hverandre når det trengs, og ikke minst se at man ikke er alene, noe man gjerne føler på til vanlig. Mange sier de har savnet en slik gruppe og er veldig glad for at vi har laget den, sier Cecilie.

Bare positivitet

Av den grunn får alle rullende og medrullende, som grunnleggerne kaller det, altså folk med tilknytning til rullende, være med i gruppa – så lenge de er positive.

– Jeg ønsker ikke å ha folk som eventuelt blir frekke eller dømmende. Da vil i hvert fall jeg ta det opp med Cecilie og se om vi bør fjerne vedkommende. For mange, vi inkludert, legger ut veldig personlige ting. Og da er ikke folk som ikke respekterer oss velkommen, sier Anita Bjørklund.

– Nei, negativitet hører ikke hjemme her, sier Cecilie.

LES OGSÅ: SOMMERENS VÅTESTE EVENTYR


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.