Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Video: Tusenvis av funksjonshemmede ut av fattigdom

Av: Ivar Kvistum Foto: Ivar Kvistum
Publisert 13.06.2015 19:25

Mikrofinansarbeidet som Norges Handikapforbund støtter i Uganda, har gitt tusenvis av funksjonshemmede muligheten til å forsørge seg selv. Se intervju med programansvarlig George Mukasa.

Mikrofinans er en måte å drive banktjenester blant fattige i utviklingsland som ellers ikke har tilgang til alminnelige banktjenester. Norges Handikapforbund har i mange år samarbeidet med organisasjoner i Uganda som forsøker å gjøre disse tjenestene tilgjengelige for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Mange funksjonshemmede ute på landsbygda har heller ikke tilgang til de etablerte mikrofinansinstitusjonene. Derfor har funksjonshemmedes organisasjoner etablert små, lokale låne- og sparegrupper ute i landsbyene.

George Mukasa er NHFs stedlige programansvarlige for dette arbeidet. Han gjester Norges Handikapforbunds lansdsmøte på Lillestrøm.

Fredag holdt han et seminar der han blant annet kunne fortelle at disse gruppene så langt har nådd ut til 27011 mennesker, fordelt på 922 ulike låne- og sparegrupper.

Av disse er nå 10941 medlemmer i en situasjon der de selv tjener penger på grunn av drahjelpen som spare- og lånegruppene kan gi.

Se videointervjuet med George Mukasa, der han oppfordrer Norges Handikapforbund til å bidra til at denne modellen for utviklingsarbeid rettet mot funksjonshemmede blir eksportert også til andre land.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.