annonse
Annonse fra Permobil: M400i corpus 3G Innendørsstol
annonse
Annonse fra Etac: Totalleverandør tekniske hjelpemidler barn og voksne. Se mer på etac.no! 20 år i 2017. Etac

Kjenn suget i 200 km/t

VIDEO: Bli med og kjenn suget i magen når Yvonne Dolonen tester racingbanen på Rudskogen med Porsche 911 i 200 kilometer i timen. Noe helt annet enn hverdagens Caravelle med rullestolheis.
annonse
Annonse: Brukerstyrt personlig assistanse i Aleris er supert. Klikk her for å se vårt store totaltilbud.

– Dette var bare kjempebra! For et utrolig sug! Deilig! Men nå blir det veldig kjedelig å kjøre Caravelle igjen, sier Yvonne Dolonen (43), som ikke kan slutte å smile etter kjøreturen med  Porsche 911 i 200 km i timen.

Landsforeningen for Ryggmargsskadde (LARS) inviterte til racingdag på Rudskogen motorsenter i Rakkestad, og Yvonne Dolonen fra Ski var en av de mange som tok turen for å oppleve fart, spenning og lukten av svidd gummi på motorbanen.

annonse
Annone fra Uloba: Ulobas BPA. Av funksjonshemmede for funksjonshemmede! Les mer om vår BPA!
Annonse fra Assister Meg. Sterk rygg og stort hjerte. Les mer om vår Brukerstyrt Personlig Assistanse.

Ikke akkurat Caravelle

– Jeg trodde egentlig ikke jeg var sånn «fartskjerring», men det er jeg tydeligvis likevel. Dette var utrolig gøy!

I hverdagen kjører Yvonne, i likhet med mange andre rullestolbrukere, en traust Volkswagen Caravelle. Ikke noe galt med Caravelle, det er en praktisk bil, men det er ikke akkurat en racerbil.

LES OGSÅ: TVILER PÅ FARTSMARERITT

Derfor ønsket LARS å gi sine medlemmer en dag der de kunne oppleve at bilkjøring kan være noe helt annet enn hverdagslig fornuft. I noen timer fikk rullestolbrukere og deres familier et innblikk i det som skjer på og ved en asfaltert bilbane.

20 stolte Porsche-eier stilte sine raffe sportsbiler til disposisjon, og lot deltakerne etter tur få noen runder på banen. Toppfarten var 200 kilometer i timen, og bremsene ble brukt minst mulig!

Deilig!

– Dette måtte jeg bare få med meg, sier Yvonne Dolonen, som tok turen fra Ski til Rudskogen sammen med datteren Arja.

Den opprinnelige finnmarkingen var ikke tung å be da hun fikk tilbud om å bli med i Stig Unhammers strøkne 1979-modell Porsche 911. Og etter noen runder på banen, kom hun ut av bilen som et eneste stort smil.

– For et sug! Dette var kjempekult! Deilig! Utbrøt Yvonne, som har vært rullestolbruker i 21 år, og aldri tidligere har sittet i en sportsbil.

Suksess i godvær

Med stort og smått kom 120 deltakere til racingdagen på Rudskogen – og heldigvis viste værgudene seg også fra sin beste side. I den strålende solen tørket asfalten opp, og Porsche-eierne kunne presse gasspedalen i bånn uten å bremse mer enn absolutt nødvendig.

SE OGSÅ: BJØRN BRUKER SEGWAY TIL Å GÅ

– Dette har vært en stor suksess. Bare fornøyde folk som har hatt det kjempegøy på banen, forteller Leif Arild Fjellheim, leder i Landsforeningen for Ryggmargsskadde.

Du leser mer om arrangementet på Rudskogen og ser flere bilder i neste utgave av papirutgaven, Handikapnytt 05/15.

Del | Utskriftsvennlig tekst

Norges Handikapforbund | Schweigaardsgt. 12 | Postboks 9217 Grønland, 0134 Oslo
Tel: 24102400 | E-post: nhf@nhf.no | Laboremus Software