Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Kjenn suget i 200 km/t

Av: Bjørnhild Fjeld Foto: Tore Fjeld
Publisert 21.09.2015 10:17

VIDEO: Bli med og kjenn suget i magen når Yvonne Dolonen tester racingbanen på Rudskogen med Porsche 911 i 200 kilometer i timen. Noe helt annet enn hverdagens Caravelle med rullestolheis.

– Dette var bare kjempebra! For et utrolig sug! Deilig! Men nå blir det veldig kjedelig å kjøre Caravelle igjen, sier Yvonne Dolonen (43), som ikke kan slutte å smile etter kjøreturen med  Porsche 911 i 200 km i timen.

Landsforeningen for Ryggmargsskadde (LARS) inviterte til racingdag på Rudskogen motorsenter i Rakkestad, og Yvonne Dolonen fra Ski var en av de mange som tok turen for å oppleve fart, spenning og lukten av svidd gummi på motorbanen.

Ikke akkurat Caravelle

– Jeg trodde egentlig ikke jeg var sånn «fartskjerring», men det er jeg tydeligvis likevel. Dette var utrolig gøy!

I hverdagen kjører Yvonne, i likhet med mange andre rullestolbrukere, en traust Volkswagen Caravelle. Ikke noe galt med Caravelle, det er en praktisk bil, men det er ikke akkurat en racerbil.

LES OGSÅ: TVILER PÅ FARTSMARERITT

Derfor ønsket LARS å gi sine medlemmer en dag der de kunne oppleve at bilkjøring kan være noe helt annet enn hverdagslig fornuft. I noen timer fikk rullestolbrukere og deres familier et innblikk i det som skjer på og ved en asfaltert bilbane.

20 stolte Porsche-eier stilte sine raffe sportsbiler til disposisjon, og lot deltakerne etter tur få noen runder på banen. Toppfarten var 200 kilometer i timen, og bremsene ble brukt minst mulig!

Deilig!

– Dette måtte jeg bare få med meg, sier Yvonne Dolonen, som tok turen fra Ski til Rudskogen sammen med datteren Arja.

Den opprinnelige finnmarkingen var ikke tung å be da hun fikk tilbud om å bli med i Stig Unhammers strøkne 1979-modell Porsche 911. Og etter noen runder på banen, kom hun ut av bilen som et eneste stort smil.

– For et sug! Dette var kjempekult! Deilig! Utbrøt Yvonne, som har vært rullestolbruker i 21 år, og aldri tidligere har sittet i en sportsbil.

Suksess i godvær

Med stort og smått kom 120 deltakere til racingdagen på Rudskogen – og heldigvis viste værgudene seg også fra sin beste side. I den strålende solen tørket asfalten opp, og Porsche-eierne kunne presse gasspedalen i bånn uten å bremse mer enn absolutt nødvendig.

SE OGSÅ: BJØRN BRUKER SEGWAY TIL Å GÅ

– Dette har vært en stor suksess. Bare fornøyde folk som har hatt det kjempegøy på banen, forteller Leif Arild Fjellheim, leder i Landsforeningen for Ryggmargsskadde.

Du leser mer om arrangementet på Rudskogen og ser flere bilder i neste utgave av papirutgaven, Handikapnytt 05/15.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.