Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ble nektet øl på rullestol-plassene

Av: Stine Slettås Machlar Foto: Ivar Kvistum
Publisert 16.09.2016 10:16

Henriette Nielsen (26) ble nektet ølservering på Sentrum Scene fordi de reserverte rullestolplassene befinner seg i en alkoholfri del av lokalet.

Sentrum Scene på Arbeidersamfunnets plass er blant de mest kjente konsertarenaene i Oslo.

– Da jeg oppdaget at Passenger skulle spille på Sentrum Scene i oktober fikk jeg veldig lyst til å dra, forteller Henriette Nielsen (26).

Gleden ble kortvarig. Inne på nettsiden til arrangøren opplyser de at samtlige seks rullestolplasser befinner seg oppe på galleriet.

Under konserten Henriette ville få med seg, skulle det være fri aldersgrense der oppe, og dermed ingen alkoholservering.

I resten av konsertlokalet skulle det være 18-årsgrense – og ølsalg.

– Jeg sendte de en mail for å høre om jeg kunne nyte alkohol der oppe, siden området for de over 18 ikke er tilgjengelig for meg i rullestol. Halve opplevelsen for meg er å kunne nyte en øl, sier Henriette til Handikapnytt.

LES OGSÅ: DYPT SKUFFET OVER LIKESTILLINGSOMBUDET

Svaret var langt fra det hun hadde håpet.

«Beklager, men de gangene det er fri aldersgrense på galleriet, så har vi ikke alkoholservering der», sto det i mailen som var datert 7. september.

Ledsager må kjøpe

Handikapnytt fikk kontakt med daglig leder på Sentrum Scene, Roar Gulbrandsen en uke senere. Han sier:

– Her har det skjedd en misforståelse. Jeg har ikke selv sett mailkorrespondansen mellom kunden og våre ansatte, men det er klart vi må endre rutinene, så vi får tilrettelagt for alle.

LES OGSÅ: TILGJENGELIGHETSPLAN UTEN DEADLINE

Men til tross for at hun har vært voksen i mange år og klarer å kjøpe en øl selv om hun kommer frem til baren, sier Sentrum Scene at Henriette må ha en ledsager som kan kjøpe alkohol for henne der baren er. Mer kan de ikke gjøre.

– Vi kan ikke servere alkohol på galleriet, men vi må prøve å få til en ordning der rullestolbrukere over 18 år kan få en ledsager til å kjøpe for seg. Så skal de selvsagt få nyte den der oppe, sier Gulbrandsen til Handikapnytt.

– Alle kundene er like viktig for oss. Det er dem vi lever av, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


DOBBELT SÅ DYRT: – Jeg føler meg diskriminert og urettferdig behandlet, sier Henriette Nielsen (26). (Arkivfoto)

Blir dobbelt så dyrt

Henriette Nielsen føler langt i fra at hun er like viktig som de andre kundene på Sentrum Scene.

– Det er jo på sett og vis kjempefint at jeg kan drikke en øl under konserten. Det er bare utrolig synd at min øl kommer til å koste over 400 kroner, sier Nielsen irritert.

Ølen i seg selv koster det samme for henne som alle andre under konserten, men Sentrum Scene godtar ikke ledsagerbevis.

Derfor må Nielsen i praksis betale for to om noen skal være med for å hjelpe henne å kjøpe øl.

Assistenten gjør arrangørens jobb

Hun er derfor usikker på om hun orker å dra.

– Jeg føler meg fortsatt diskriminert og urettferdig behandlet. Så selv om jeg hadde veldig lyst til oppleve den konserten, vurderer jeg og ikke dra. Spesielt siden jeg må betale dobbelt for at assistenten må gjøre det jeg anser er Sentrum Scene sin jobb. Jeg kunne kjøpt meg en øl selv om utsalgsstedet var universelt utformet.

LES OGSÅ: SÅ TILGJENGELIGE ER SOMMERENS FESTIVALER


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.