Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

10-åring tvunget til å fjerne protesen i Legoland

En 10 år gammel gutt ble tvunget til å ta av seg benprotesen for å få lov til å kjøre vannsklie i Legoland i Florida.

Nå har moren saksøkt fornøyelsesparken for brudd på USAs lover om funksjonshemmedes rettigheter (Americans with Disabilities Act).

Etter at 10-åringen hadde kjørt vannsklia uten protesen sin, ble han nødt til å vente i 20 minutter ved bassengkanten mens en badevakt klatret opp tårnet til vannsklia for å hente den ned til ham.

Ifølge moren opplevde gutten hendelsen som svært ydmykende, og han begynte å gråte. 

– De fikk alle til å stirre på ham. Hvorfor tok de protesen? Den er en del av kroppen hans. Han trenger den, sa moren, Aseisha Mullinax i et intervju i forbindelse med søksmålet.

Gutten hadde en badeprotese, lagd for å være i vann. Uten den kan han ikke gå, og heller ikke svømme. Det hadde han også forsøkt å fortelle til badevaktene som tvang ham til å ta den av.

Det var avisen Orlando Sentinel som først omtalte hendelsen. Saken er også omtalt i Dagbladet.

Legolands pressetalsperson Kelly Hornick sier til avisen at sikkerhet er det aller viktigste for for parken, i tillegg til å sikre at alle gjester skal ha gode opplevelser, uansett funksjonsvariasjon.

Moren forteller at gutten har hatt mareritt der han drømmer at han drukner. Han er redd for at noe liknende skal skje med ham igjen.

Det er for øvrig ikke første gang foreldre saksøker amerikanske fornøyelsesparker for å tvinge barn til å ta av protesene for å få kjøre karusell eller berg-og-dal-bane.

En liknende sak etter en hendelse i 2016 venter fortsatt på å bli avgjort i rettssystemet. Den saken gjaldt en 9-åring me to benproteser.

07.12.2020 kl. 13:08
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.