Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

15.000 underskrifter mot brillekutt

Over 15.000 underskrifter mot regjeringens foreslåtte kutt i støtten til barnebriller blir i dag overrakt Stortinget. Underskriftene skal overleveres leder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Erlend Wiborg fra regjeringspartiet Frp.

Aksjonen ble dratt i gang av Nina Moi, som selv er mor til et barn som trenger dyre briller.

– Min sønns brilleglass koster langt over satsen som er foreslått. Det finnes mange barn som han. Jeg mener at kuttet vil føre til økte sosiale forskjeller, sier hun i en pressemelding.

Hun frykter at skjeling og amblyopi forblir ubehandlet for enkelte barn, som følge av regjeringens kutt.

– Det vil føre til at barn som burde gått på aktiviteter, ikke får lov, i frykt for at brillene skal bli ødelagt. Det vil føre til at barn ekskluderes fra lek. Det vil føre til økt mobbing, fordi noen barn vil bli gående med colabunner, sier Nina Moi.

Hun understreker at dette kan bli konsekvensen, uten at det er sikkert at det vil skje.

Les også: BRILLEKUTT UTEN BRUKERMEDVIRKNING – FORELDREFORENING PROTESTERER

Moi har fått støtte i kampanjen fra både Norges Blindeforbund og Handikappede Barns Foreldreforening (HBF). Organisasjonene understreker det symbolske poenget i å overrekke underskriftene på FN-dagen 24. oktober.

«Barna dette gjelder, er barn med behov for enkle hjelpemidler av god kvalitet. I denne saken er FNs Barnekonvensjon av særskilt betydning. Barn har rett på høyeste mulige standard av helsetjenester. Barnebriller er medisinsk behandling som forebygger senere synsutfordringer. Det forplikter», skriver organisasjonene i pressemeldingen.

24.10.2019 kl. 10:58
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.