Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

2,5 millioner kroner til idrett for funksjonshemmede

Ridderuka 2021 får én million kroner. Også fem andre idrettsarrangementer får støtte gjennom tilskuddsordningen til arrangementer for personer med funksjonsnedsettelse.

Det er Kulturdepartementet som tildeler gjennom ordningen som skal bidra til at funksjonshemmede kan delta i idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv.

Totalt er tildelingen som er kunngjort av Kulturdepartementet, på 2,5 millioner kroner.

Disse regionale og nasjonale arrangementene får tilskudd gjennom ordningen denne gangen:

  • Foreningen Ridderrennet får 1 million kroner til Ridderuka 2021, en av verdens største årlige vintersportsuker for syns- og bevegelseshemmede.
  • Heddal IL får 520 000 kroner til ParaVeka 2021, som består av treningssamlinger, konkurranser, kurs og foredrag.
  • Norges idrettsforbund får 350 000 kroner til Superlekene, et vinterarrangement for personer i alle aldre med funksjonsnedsettelse.
  • Spenningskurset får 200 000 kroner til Spenningskurset, friluftsliv på vinterstid for barn, unge og voksne med ulike funksjonsnedsettelser og hjelpebehov.
  • Norges Svømmeforbund får 220 000 kroner til Landsstevne i svømming i Bergen i 2021 for personer med funksjonsnedsettelse.
  • Norges golfforbund får 210 000 kroner til Para Norgescup/EDGA Access Event 2021, en paragolfturnering som inngår i kalenderen til EDGA (European Disabled Golf Association).
15.07.2020 kl. 09:41
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.