Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

30 dager fengsel etter dødsulykke med rullestol

Ofoten tingrett har dømt en mannlig sjåfør til ubetinget fengsel i 30 dager etter at en rullestol veltet under en biltur. Rullestolbrukeren døde av skadene.

Ifølge Narvik-avisen Fremover har sjåføren anket dommen til lagmannsretten.

Ulykken skjedde under en utflukt fra aldersinstitusjonen Ellas Minne i Bjerkvik sist sommer. Rullestolbrukeren skulle kjøres på tur sammen med et familiemedlem. Først skulle han til kirkegården for å besøke sin kones grav. Så skulle han på kafe.

I en sving veltet rullestolen bakover. I fallet brakk han nakken, og han døde etter noen dager på sykehus i Narvik.

Ofoten tingrett kom til at føreren handlet grovt uaktsomt. Ifølge Fremover beskriver retten forholdet som graverende, siden sjåføren ikke hadde forsikret seg om at rullestolen var tilstrekkelig sikret.

Sjåføren forklarte i retten at han ikke har hatt opplæring i å sikre rullestol i bil. Dette la ikke retten vekt på.

09.11.2020 kl. 13:51
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.