Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

5 millioner kroner tilbakebetalt etter Nav-skandalen

(NTB:) 76 av dem som er rammet av Nav-skandalen har så langt fått tilbakebetalt til sammen 5 millioner kroner, melder Dagsavisen.

Arbeids- og velferdsdirektoratet har fattet vedtak i 158 saker, opplyser Nav i en epost til avisen.

I 114 av sakene er vedtakene om tilbakekreving til Nav helt omgjort, mens 43 vedtak er delvis omgjort. I 12 saker er vedtakene opprettholdt.

– Delvis omgjøring og opprettholdelse skjer hovedsakelig på bakgrunn av at personer har vært både innenfor og utenfor EØS i tilbakebetalingsperioden, sier leder av Navs innstatsteam Magne Fladby i en skriftlig kommentar til Dagsavisen.

Nav har nå 50 personer som jobber dedikert med opprydningen.

– Ytterligere 35 saker er ferdigbehandlet til utbetaling, men her er det ikke utbetalt noe da disse personene ikke har tilbakebetalt noe til Nav, sier Fladby.

48 personer kan ha blitt urettmessig dømt for trygdesvindel. Dommene dreier seg om trygdeytelser for 16 millioner kroner, uttalte revisjonsdirektør i Nav Terje Klepp på torsdag.

– Hittil har vi mottatt i underkant av 2.000 henvendelser. Alle som henvender seg angående denne saken, får nå tilbakemelding i løpet av fem-seks virkedager, sier lederen av innsatsteamet.

(©NTB)

13.12.2019 kl. 15:41
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.