Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Parsons blir intervjuet av tv-journalister.
BIFALLER: IPC-president Andrew Parsons bifaller avgjørelsen om å utsette OL og Paralympics til neste år. (Foto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix)

– Absolutt riktig å utsette Paralympics

Andrew Parsons, som er president i Den internasjonale paralympiske komité (IPC), bifaller avgjørelsen om å utsette OL og Paralympics i Tokyo.

Av Handikapnytt
Publisert 24.03.2020 16:31

(NTB:) – Å utsette Paralympics som følge av det globale covid-19-utbruddet var absolutt riktig avgjørelse, sier IPC-presidenten i en pressemelding.

– Menneskers helse og velferd må alltid være høyest prioritert, og det er ganske enkelt ikke mulig å arrangere idrettsstevner under denne pandemien, legger Parsons til.

Berge menneskeliv

Han understreker at hensynet til liv og helse må gå foran. Idrett er ikke det viktigste nå, men å berge menneskeliv, understreker han.

– Det er essensielt at alt som kan gjøres blir gjort for å begrense sykdommens spredning.

Paralympics skulle avvikles i tiden 25. august til 6. september.

I likhet med OL bestemmes det senere hvilke datoer som gjelder i 2021.

Drøm uten mening

– Slik situasjonen i verden er, ville det ikke gitt mening å forfølge drømmen om Tokyo-leker i år. Utsettelse var det eneste logiske, synes Parsons.

– Nå kan alle i den paralympiske bevegelsen, deriblant alle utøverne, konsentrere seg om egen helse og om å komme trygt gjennom denne vanskelige tiden. Når Paralympics avvikles neste år, blir det en spektakulær global feiring av at menneskeheten kommer sammen igjen.

Når Paralympics avvikles neste år, blir det en spektakulær global feiring av at menneskeheten kommer sammen igjen.

Støtte fra utøverne

Chelsey Gotell, som er leder av IPCs utøverråd, gir også avgjørelsen sin tilslutning.

– Fra utøvernes ståsted var dette riktig avgjørelse for utøverne, lekene og den paralympiske bevegelsen. Vi er glade for at IOC og Japans statsminister kom til avgjørelsen så raskt, sier hun.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.