Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Aftenposten-journalister får pris for ALS-dokumentar

(NTB:) Torgeir Strandberg og Robert Veiåker Johansen i Aftenposten tildeles prisen Årets Hjernehelsejournalist. De har fulgt ALS-syke Nils Arne Morka og familien.

Hjernerådet deler ut prisen «Årets Hjernehelsejournalist».

Strandberg og Johansen får årets pris for arbeidet med dokumentaren «Kunsten å dø» og tilhørende artikler i Aftenposten og A-magasinet. De har fulgt den tidligere bokseren Nils Arne Morka, diagnostisert med den dødelige hjernesykdommen ALS i august 2020.

– Dokumentaren skildrer en usminket kamp for å leve lengst mulig med sykdommen, og hvordan både Nils Arne med venner og familie takler sorgen og tiden de har igjen. Strandberg og Veiåker Johansen skaper med deres journalistiske arbeid både åpenhet om og løfter fram et ansikt på en svært alvorlig hjernesykdom, skriver Hjernerådet i en pressemelding.

Prisen tildeles under Hjernehelsekonferansen i Oslo Kongressenter torsdag og overrekkes av stortingsrepresentant Hans Inge Myrvold (Sp).

Den 40 minutter lange dokumentarfilmen om kampen for å leve kom 31. mars.

– Denne filmen er en del av min arv, skrev Nils Arne Morka på Instagram og uttrykte takknemlighet for å ha fått bidra til åpenhet om ALS.

(©NTB)

03.11.2022 kl. 13:06
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.