Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Amerikaner tok første gull i para-VM – Oxaal nummer ni

(NTB:) Jake Adicoff vant langrennsgull på 12,5 km klassisk for synsnedsatte under para-VM i snøsport i Lillehammer torsdag. Sauda-løperen Thomas Oxaal tok 9.-plassen.

Adicoff satte i et godt tempo fra start og ga ikke fra seg noe særlig i løypa. Amerikaneren kontrollerte store deler av løpet og vant til slutt 16,8 sekunder foran russiske Stanislav Tsjokhlajev.

Jurij Holub fra Hviterussland tok bronsen.

Norske Thomas Oxaal endte som nummer ni etter å ha vært bak fra start. Han greide ikke hente noe særlig med tid underveis i løpet. Han var 6.32 minutter bak Adicoff.

– Det var ganske tøft. Litt tungt å gå i dag. Vi åpnet jevnt for å holde samme tempo inn, men jeg ble sliten. Litt synd at jeg ikke har en knalldag, sa Oxaal til NRK etter løpet.

Kjartan Haugen havnet på 10.-plass i ståendeklassen på samme distanse som de synsnedsatte. 46-åringen gjorde comeback foran årets VM.

– Det var gøy, men det var et slit. Det er en tøff løype. Jeg greide å gå jevnt, og det er jeg fornøyd med, sa han.

Russiske Vladislav Lekomtsev vant foran polske Witold Skupien og landsmann Aleksandr Pronkov.