Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Arbeidsministeren ber Nav prioritere utsatte grupper

(NTB:) Nav bør prioritere å få utsatte grupper inn på arbeidsmarkedet, sier arbeids- og inkluderingsministeren. Unge uføre er blant dem som bør prioriteres.

Nav er tildelt 175 millioner kroner for 2023 for å sikre tett oppfølging av unge som trenger hjelp, opplyser regjeringen.

30 millioner kroner går til å forberede et forsøk med arbeidsorientert uføretrygd, som er rettet mot nye mottakere av uføretrygd under 30 år.

– Det er viktig å legge til rette for at flere kan kombinere arbeid og trygd. Alle som kan og vil jobbe, skal få mulighet til det. Det skal derfor iverksettes et avgrenset forsøk med arbeidsorientert uføretrygd for nye unge uføre, sier arbeids og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap).

Også flyktninger fra Ukraina bør få komme raskt i jobb, oppfordrer regjeringen.

(©NTB)

31.01.2023 kl. 17:15
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.