Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Avlyser Special Olympics-arrangement etter Hongkong-støtte

(NTB:) Shanghai Sports Federation annonserte på den kinesiske sosiale plattformen Weibo at onsdagens «NBA Cares» event til støtte for Special Olympics blir avlyst. Special Olympics er en internasjonal idrettsbevegelse for mennesker med utviklingshemning.

Begrunnelsen for avlysningen og konflikten mellom NBA (National Basketball Association) og Kina var «upassende kommentarer av Houston Rockets’ daglige leder (Daryl) Morey og den upassende uttalelsen til NBA-sjef (Adam) Silver».

Morey tvitret et bilde med teksten «Kjemp for frihet. Støtt Hongkong» forrige uke som han senere slettet, mens Silver uttalte at han støttet Moreys rett til ytringsfrihet. 

 Uttalelsen har irritert kineserne kraftig. De vil ikke ha noe av det de oppfatter som politisk innblanding fra NBAs side-

NBA-sjefen har nå reist til Shanghai der han håper på forsoning i møte med kineserne. «Håpet mitt er at mens jeg er i Shanghai, kan jeg møte rette vedkommende og diskutere hvor vi står, og igjen sette kommentarene fra Daryl Morey og meg i passende kontekst og se om vi kan finne gjensidig respekt for hverandres politiske systemer og ståsted», sa Silver tirsdag.

(©NTB)

09.10.2019 kl. 12:49
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.