Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bergen avlyser utenlandsferier for utviklingshemmede

(NTB:) På grunn av fare for koronasmitte avlyser Bergen kommune de årlige utenlandsferiene for personer med utviklingshemming.

Hvert år arrangerer kommunen feriereiser i inn- og utland, men på grunn av smittefare knyttet til det nye koronaviruset har Byrådsavdelingen for eldre, helse og frivillighet, samt medisinsk fagsjef i Bergen kommune, vurdert at risikoen i år er for høy.

– Vi kjenner i dag områdene med vedvarende smittespredning, men dette kan endre seg over tid. Vi ønsker ikke å bidra til at personer blir utsatt for unødig smitterisiko ved utenlandsreiser, der mange personer er samlet og en kan risikere kontakt med smittede personer, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa.

Et utbrudd av sykdom som følge av koronasmitte vil også øke risikoen for manglende helsepersonell i Berge kommune, opplyser de på sine hjemmesider.

Kommunen planlegger nå feriereiser i Norge i stedet.

(©NTB)

05.03.2020 kl. 15:35
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.