Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Birgit Skarstein jubler etter målpassering.
STRÅLTE: Birgit Skarstein gikk inn til femte plass på 15 km langrenn under VM i snøsport for parautøvere på Birkebeineren Skistadion og var strålende fornøyd. (Foto: Geir Olsen / NTB)

Birgit har ikke glemt gamle kunster: – I dag var det artig å gå skirenn

Birgit Skarstein ble nummer fem på 15 kilometer langrenn sittende under para-VM i Lillehammer tirsdag. I målområdet var det god stemning.

Handikapnytt
Publisert 18.01.2022 14:45

(NTB:) Tidligere i mesterskapet ble Skarstein nummer fire på åpningsdistansen 7,5 kilometer.

Trønderen har konvertert til roing de siste årene, men er fortsatt i så bra form at hun kan hevde seg også i langrenn.

Tirsdag ble det riktignok tidlig klart at hun ikke var i stand til å kjempe om medaljer. Skarstein hadde 3.44,9 minutter opp til den amerikanske vinneren Oksana Masters. Sistnevnte tok to langrennsgull i para-VM i 2017.

Bak Masters fulgte lagvenninnen Kendall Gretsch, som tok gullet på 10-kilometeren. Det skilte 1.12,6 minutter opp til gullet. Gretsch er triathlonutøver sommerstid.

Skarstein kom for seint til start, men tapte ikke mer enn to-tre sekunder på den missen. Det var uansett nærmere to minutter opp til medaljeplass.

Ensom

Etter det første løpet fortalte Skarstein om mye ensomhet i forkant av mesterskapet. Tirsdag var det en sprudlende utøver som møtte NRK til intervju. Hun gliste og lo.

– I dag var det artig å gå skirenn. Jeg koste meg og følte at jeg hadde bra kontroll. Jeg har aldri gått 15 kilometer før, og jeg var litt spent på forhånd. Jeg satset på å gå et jevnt løp, sa Skarstein.

Hun ble advart om at hun ikke var bra nok trent til en 15 kilometer, men hun trosset rådene.

– Og her sitter jeg med en 5.-plass. Det er ikke så verst! Reaksjonene etter at jeg fortalte om ensomheten har vært overveldende. Jeg tror at jeg traff på mye av det mange har kjent på under pandemien. Jeg sitter her med mye varme og er lamslått over hvor rause folk er, sa Skarstein.

Jeg sitter her med mye varme og er lamslått over hvor rause folk er.

Les mer: – TÅREVÅT SKARSTEN: – JEG HAR FØLT MEG ENSOM

Rørt

I samme klasse ble det 11.-plass til Indira Liseth. Hun var 9.08,6 minutter bak vinneren.

Liseth var rørt etter opplevelsen.

– Dette var kjempegøy, selv om jeg ikke husker så mye av rennet. Jeg gjorde mitt beste og er veldig fornøyd selv om resultatet ikke var så bra. Det er mange følelser, sa Liseth til NRK.

Lørdag er det sprint på programmet.

(©NTB)

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende oss for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt».

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Din støtte gjør det mulig for oss å fortsette arbeidet. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen oss i redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.