Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Birgit Skarstein er Årets Peer Gynt

Birgit Skarstein tar hjem nok en hederspris. Nå er hun også Årets Peer Gynt.

Det er Stiftelsen Peer Gynt som utdeler hedersprisen, og vinneren stemmes fram blant stortingsrepresentantene.

Portrettfoto av Birgit Skarstein.

Birgit Skarstein. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Hedersprisen Årets Peer Gynt ble innstiftet av Per Gynt-stevnet i 1971, og Einar Gerhardsen var den første som ble hedret. Prisen går til en person eller en institusjon som har markert seg på en positiv åte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norges navn kjent i utlandet. Einar Gerhardsen.

– Dette var gøy! Jeg tror jo så innmari på verdien av et inkluderende og raust fellesskap, og at vi alle kan gjøre noe for å påvirke samfunnet. Endring tar tid, og av og til er det ett skritt frem og to tilbake. Da er det utrolig hyggelig å kjenne på at vi er mange som har troen på at det nytter å engasjere seg, sier Birgit Skarstein selv i en pressemelding fra Stiftelsen Peer Gynt.

Hun synes det er ekstra stas at der de folkevalgte som har stemt fram vinneren.

De legger tross alt premissene for morgendagens samfunn, så dette leser jeg som at vi deler ønsket om et inkluderende fellesskap, sier Birgit Skarstein.

Prisen overrekkes på Peer Gynt friluftsscene på Gålå i Gudbrandsdalen lørdag 24. juli.

28.04.2021 kl. 09:07
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.