Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Blindeforbundet har permittert halve staben

150 ansatte i Norges Blindeforbund er permittert som følge av koronakrisen. Dette utgjør omtrent halvparten av de ansatte i organisasjonen, skriver avisen Vårt Land.

Bakgrunnen er at det ikke lenger er mulig å drive mye av innsamlingsarbeidet som Blindeforbundet er avhengig av for å kunne drive. Ansatte innsamlere kan ikke lenger gå fra dør til dør for å verve givere.

Dermed risikerer forbundet et kraftig inntektsfall dersom koronarestriksjonene blir langvarige. Av Blindeforbundets budsjett på 357 millioner kroner kommer 70 prosent fra 53 000 faste og 100 000 sporadiske givere.

– Vi er utrolig takknemlige for å ha så mange givere, men er samtidig ekstremt avhengige av å opprettholde dem som støttespillere, sier generalsekretær Karsten Aak til  Vårt Land.

Blindeforbundet er ikke den eneste organisasjonen som sliter økonomisk som følge av koronakrisen. En undersøkelse blant Norges Innsamlingsråds 106 medlemsorganisasjoner anslår en nedgang på 57 millioner kroner i gaveinntekter i mars. På årsbasis frykter rådet at 750 millioner kroner forsvinner.

28.03.2020 kl. 13:56
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.