Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bordtennis: Aida Dahlen finaleklar i para-VM etter semifinaledrama

 

Dahlen, som spiller i klasse åtte under mesterskapet i spanske Granada, vant semifinalen med sifrene 12-10, 11-4, 3-11, 8-11, 11-8.

Det norske håpet fikk en pangstart på kampen da hun avgjorde et svært jevnt førstesett. Langt mer overlegen var 32-åringen i sett nummer to. Der hadde hun kommandoen nærmest hele veien og vant 11-4.

I tredje sett slo brasilianske Kelmer tilbake og ledet hele veien til en relativt kontrollert settseier 11-3.

Det fjerde settet ble svært jevnt. Spillerne fulgte hverandre til stillingen 7-7. Deretter tok Kelmer to raske poeng og festet et lite grep. Den brasilianske jenta kjempet sett i land med 11-8.

Dermed måtte det et avgjørende femtesett til for å kåre en vinner.

Også det var av det jevne slaget innledningsvis. På stillingen 3-3 tok imidlertid Dahlen tre raske poeng med strålende og presist spill. Det brasilianske trenerapparatet svarte på offensiven med en kontant timeout.

Timeouten ble etterfulgt av to raske brasilianske poeng og en påfølgende norsk timeout på stillingen 6-5. Deretter ble det 6-6, 7-6 og 7-7 i thrilleren av et sistesett.

På stillingen 7-7 prikket imidlertid Dahlen inn tre nye raske poeng og satte også inn den påfølgende og første matchballen. Dermed var finalebilletten i boks.

32-åringen kom med et solid jubelrop da den intense kampen var avgjort.

Dahlen har en rekke internasjonale medaljer på sin innholdsrike merittliste. Hun tok bronse under Paralympics i Tokyo i fjor.

(©NTB)

11.11.2022 kl. 17:18
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.