Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

BPA hett valgkamptema i Sande

Brukerstyrt personlig assistanse (BPA) var tema for et politisk paneldebatt for full sal i Vestfold-kommunen Sande mandag. Temaet er omstridt i kommunen, der seks av sju medlemmer i det kommunale rådet for funksjonshemmede i fjor trakk seg i protest mot kommunens holdning og praksis når det gjelder BPA. Bakgrunnen var at innbyggere i kommunen ble fratatt BPA-ordningen sin etter at de fylte 67 år.

Les mer her: KOMMUNALT RÅD I SANDE TREKKER SEG I PROTEST

Et annet stridstema i Sande er hva slags BPA-løsning man skal ha når kommunen slås sammen med Holmestrand. I sistnevnte kommune er det bare åpnet for kommunal BPA, mens det i Sande er mulig å velge både private og kommunale løsninger.

Et utvalg er satt ned for å vurdere BPA-løsningen i den nye kommunen. Sande Avis skal være kjent med at det er er steile fronter innad i utvalget. Kommunalt ansatte mener det bør være en rent kommunal ordning, men brukerrepresentantene tar til orde for valgfrihet.

Handikapforbundets leder, Tove Linnea Brandvik, ledet debatten, der også folk i salen delte frustrasjon og bekymringer.

Alle politikerne i salen var ifølge referatet i Sande Avis enige om at det bør være både kommunal og privat BPA, og at det er svært viktig å ha en ordning som fungerer etter formålet.

22.08.2019 kl. 09:20
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.