Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Brenna foreslår oppmykning av reglene for uføretrygdede

 

Tidligere har flere uføre måttet betale tilbake trygd etter at de har kommet ut i jobb. Nå skal reglene endres for at dette ikke skjer.

– Jeg vil at så mange som mulig jobber, og at det skal lønne seg å være i arbeid. Derfor gjør vi unntaket med arbeidsforsøk mer fleksibelt, sier arbeidsminister Tonje Brenna (Ap) i en pressemelding.

Endringen gjelder uføre som er i et såkalt arbeidsforsøk og tjener så mye at de står i fare for å måtte betale tilbake hele uføretrygden. I dag åpner reglene for ett arbeidsforsøk.

Et arbeidsforsøk er når en ufør har økt inntekten sin over 80 prosent grensen, som et ledd i å vende tilbake til arbeidslivet.

Muligheten utvides slik at uføre kan prøve seg i arbeid flere ganger uten å måtte betale tilbake trygd.

(©NTB)

22.12.2023 kl. 15:21
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.