Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde av jente med briller som sitter og maler.
KUTTER BRILLESTØTTE: Regjeringspartiene vil at barn med «særskilte behov» får dekket nødvendige brilleutgifter. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Brillestøtten: Regjeringspartiene vil skjerme barn med «spesielle behov»

Arbeids- og sosialministeren må i god tid før nye satser for støtte til barnebriller trer i kraft, sørge for at barn med «særskilte behov» får dekket sine utgifter.

Handikapnytt
Publisert 14.11.2019 14:44

(NTB:) Det krever de fire regjeringspartiene på Stortinget i sin avtale om statsbudsjettet for 2020.

– Flertallet peker på at innføringen av satser gjelder fra 1. mars 2020 og forventer at regjeringen i god tid innen ikrafttredelse sørger for at retningslinjene også fanger opp at barn med særskilte behov, får dekket nødvendige utgifter til briller, heter det i avtalen.

Regjeringen setter i 2020-budsjettet et tak på barnebriller på 1.200 kroner for ordinære briller og 2.400 kroner for ekstra tilpassede briller. Tiltaket vil gi en innsparing på 122 millioner kroner.

Trosset massive protester

Regjeringspartiene fatter beslutningen til tross for massive protester. 15.000 underskrifter i protest mot forslaget ble nylig overrakt Stortinget.

Les mer om regjeringspartienes budsjettavtale her: BRILLEKUTTET BLIR STÅENDE – MER TIL TT-TRANSPORT

– Flertallet er opptatt av at barn som kvalifiseres for denne ordningen, skal sikres hensiktsmessige briller, og at fellesskapets ressurser anvendes godt, skriver regjeringspartiene.

Raja: – Glad for løsning

Regjeringens forslag til nye takster fikk kritikk, ikke bare fra opposisjonen, men også fra Venstres finanspolitiske talsperson Abid Raja.

Hans offentlige motstand mot forslaget vakte irritasjon internt i regjeringen.

– Jeg er veldig glad for at vi fant en god løsning på dette, sier Raja til NTB torsdag.

Nå varsles det en gjennomgang av praktiseringen av ordningen, og regjeringen skal vurdere om det er behov for å foreta endringer i retningslinjene.

– Dette betyr i klare ord at alle barn med spesielle behov nå får dekket utgiftene, sier Raja.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.