Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Brostein ut – universell utforming inn

Den gamle brosteinen kunne være så vakker den ville. Skien kommune mente det var viktigere å god tilgjengelighet for rullestolbrukere, og tydelig merking for synshemmede.

Derfor har Fiskeslepet ved Bryggeparken i stedet fått store og lyse granittheller med jevn overflate, kontrastert med mørk stein som viser hvor man skal gå.

Universell utforming gav Fiskeslepet er en del av Skiens satsing på å skape en mer tilgjengelig by.

Arbeidet både på Fiskeslepet og på Handelstorget og Landmannstorget skjer i samarbeid med funksjonshemmedes organisasjoner, skriver avisa Varden.

– Skien ønsker å være god også for mennesker som har ulike utfordringer. Vi etablerer skoler og barnehager og utformer også byen slik at alle kan trives her og føler at hit kan de flytte, sier ordfører Hedda Foss Five til avisen.

Hun påpeker at enkelttiltakene isolert kan virke små, men til sammen vil de gjøre hele byen mer attraktiv.

22.08.2019 kl. 09:50
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.