Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Martha Grønning holder innlegg foran NHF-medlemmer
LOVER BRØYTEMØTER: Martha Grønning fra Venstre er byrådssekretær for byråd for miljø og samferdsel.

Buss og bedring

Snart kommer evalueringsrapporten for fremkommeligheten i Oslo i vinter.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 11.06.2024 13:27

– Ambinasjonen vår er en tilgjengelig by for alle. Jeg håper vi kommer til å gjøre store endringer de neste tre og et halvt årene som gjør at dere setter pris på kollektivtransporten!

Det sa byrådssekretær Marta Grønning på Norges Handikapforbund Oslos temakveld 5. juni, om bevegelsesfrihet i Oslo.

Snøfallene sist vinter gjorde fremkommeligheten vanskelig for alle i Oslo, og ekstra vanskelig var det for funksjonshemmede.

LES OGSÅ: Klare oppfordringer for neste vinter (lenke).

Marta Grønning varslet en evalueringsrapport som vil komme på høring midt i juni, og lovet at kommunen skal ha brøytemøter med veiholdere og brøyteoperatører neste vinter.

– Vi har gjort kollektivtrafikken grønnere i Oslo, men med universell utforming er vi ikke i mål. Kanskje kommer vi heller aldri i mål, fordi det krever et kontinuerlig arbeid, og definisjonene på universell utforming kan endre seg, sa hun.

Spent på oppfølgingen

Ingrid Njerve var en av Oslos funksjonshemmede som slet med å komme seg dit hun skulle når hun skulle, sist vinter. Hun er mer spent på hvordan Oslo kommune vil følge opp sin egen evalueringsrapport, enn hun er på selve rapporten.

LES OGSÅ: Kommer seg ikke frem uten hjelp (lenke).

– Dessverre har jeg erfart at evalueringsrapporter har en god oppsummering og gode forslag til tiltak, men så blir de liggende uten å følges opp. Da har de liten hensikt, sier hun.

– Men når Oslo kommune har gått så sterkt ut med at ting skal bli bedre, har jeg forventninger til at de skal klare å følge opp denne gangen.

Synlighet i trafikken

På temakvelden til NHF Oslo presenterte også Ruter sine ambisjoner og sin dreining fra regelfokus til kundefokus.

– Det skal bli en del av Ruters «DNA» å tenke på alle i alt vi gjør, sa Wenche Pedersen, som jobber med sosial bærekraft i Ruter.

Ingrid Njerve minnet om at samtidig med at offentlig transport blir bedre tilgjengelig, er det viktig at flere funksjonshemmede bruker tilbudet. Hun utdyper for Handikapnytt:

– Hvis ingen ser funksjonshemmede på bussen, skjønner de ikke at bussen er tilgjengelig. Når vi som bruker offentlig transport, sier at den er blitt bedre, da håper jeg også at flere benytter seg av den, for da ser andre at det var lurt å satse på universell utforming.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.