Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bystyret forbyr gateparkering av elsparkesykler i Stavanger

(NTB) Stavanger bystyre har vedtatt at det skal opprettes faste parkeringsplasser for elsparkesykler. Når vedtaket blir iverksatt, vil blir gateparkering forbudt.

– Dette er en god start, sier en glad Pål Asle Pettersen fra Rødt til
Stavanger Aftenblad.

I forbindelse med behandlingen av «Temaplan for universell utforming» i Stavanger bystyre mandag dukket det opp et forslag fra Rødt som fikk bred oppslutning.

Planen handler om hvordan alle – også dem med funksjonsnedsettelser – kan sikres lik tilgang til bygninger, turområder, fortau og andre steder, skriver avisen.

Parkeringsplassene skal opprettes i Stavanger sentrum og ved bydelssentrene. I disse områdene vil det bli påbudt å parkere på de faste plassene.

Brukerne skal ikke kunne velge om de vil bruke parkeringsplassene. I sentrum og i nærheten av utvalgte sentre i bydelene skal det være påbudt å sette ifra seg elsparkesyklene på disse parkeringsplassene.

Også partitopp Mimir Kristiansson i Rødt jubler for forslaget.

– Et stort framskritt for alle som er glad i eller trenger ryddige fortau, skriver han på X, tidligere Twitter.

(©NTB)

26.01.2024 kl. 09:39
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.