Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Byttet fylke for å få BPA

Da rullestolbruker Reidun Andersen ikke fikk noe tilbud om brukerstyrt personlig assistanse (BPA) i hjemkommunen Rennebu i Trøndelag, valgte hun å flytte til Oslo.

– Jeg flyttet fordi jeg ikke fikk den hjelpen jeg skulle ha i Rennebu. Jeg så ingen annen råd enn å flytte på meg, forteller hun til NRK.

Ifølge NRK er det 73 kommuner i Norge som ikke har noe BPA-tilbud til sine innbyggere med funksjonsnedsettelse. Tallet er hentet fra det kommunene selv har rapportert til Helsedirektoratet.

Reidun Andersen har flere ganger siden 2016 fått avslag på søknadene til Rennebu kommune om å få BPA. Søknadene ble avvist med begrunnelse i at hun får nok praktisk bistand gjennom hjemmesyklepleie og aktivitetskontakt.

I Oslo fikk hun derimot innvilget 28 timer i uka BPA.

– Det føles kjempebra. En frihet jeg aldri har hatt før. Jeg kan komme meg ut blant folk og gjøre det jeg vil, forteller Reidun Andersen til NRK.

Til lokalavisa Opdalingen sier Rennebu-ordfører Ola Øie at kommunen må diskutere sin egen praksis.

– Vi ønsker å tilby gode tjenester innenfor de rammene vi har, så denne diskusjonen må vi uansett ta, sier han til avisen.

Norges Handikapforbund Trøndelag skriver i et brev til Rennebu kommunestyre:

«Vi ber politikerne i Rennebu kommune sette BPA på dagsorden og gi klar tilbakemelding på kursendring. Kommunestyret bør sikre innbyggerne i Rennebu mulighet til å leve og delta som den ressursen de er og ikke en kommunal utgiftspost.»

24.08.2020 kl. 16:03
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.