Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Den Nationale Scene skal bli bedre tilgjengelig

NTB: Fra mai neste år stenger dørene til Den Nationale Scene i Bergen i ett år fordi bygget skal pusses opp og oppgraderes.

Behovet for oppgradering har vært der lenge, og i 2021 fikk teateret 664 millioner kroner fra Kulturdepartementet for å løse problemet, melder
Bergensavisen.

Planen er å åpne igjen – i forbedret tilstand – i juni 2026.

Mens arbeidet pågår, skal DNS finne seg andre scener i byen. Men hvor det blir, vil ikke teatersjef Solrun Toft Iversen røpe.

Det verneverdige teaterbygget ble reist i 1909 og fredet i 1993. Det er Vestland fylkeskommunes seksjon for kulturarv som må godkjenne dispensasjonssøknadene fra DNS.

Bygget må legge til rette for universell utforming, altså blant annet gjøre det lettere for personer i rullestol å besøke teateret.

(©NTB)

22.03.2024 kl. 15:06
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.