Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Direktorater: Eldre bør få kjøre uten helseattest til de er 80 år

(NTB:) Helsedirektoratet og Vegdirektoratet foreslår at eldre kjører bil til de fyller 80 år før de behøver en helseattest fra fastlegen for å få førerkortet fornyet.

En arbeidsgruppe fra Helsedirektoratet og Vegdirektoratet fikk i april i fjor jobben med å se på dagens ordning for eldre som skal fornye førerkortet.

Oppdragsgivere var Samferdselsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet. Nå anbefaler gruppa at aldersgrensen for helseattest heves fra 75 til 80 år, skriver VG.

– Vi både lever lenger og er friskere lenger. Jeg vil nå sammen med min kollega i Samferdselsdepartementet gå grundig igjennom rapporten for å se hva vi lander på, sier eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp).

Det anbefales i skrivet fra Vegdirektoratet at utviklingen følges nøye, slik at det eventuelt kan foretas endringer, både dersom erfaringene sier at trafikksikkerheten svekkes eller at folkehelsen ytterligere forbedres.

– Vi ønsker å gi eldre bilførere en enklere hverdag og samtidig frigi kapasitet hos fastlegene, sier Michaelsen.

(©NTB)

07.02.2019 kl. 08:54
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.