Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Dobling av antall unge uføre

I Erna Solbergs statsministertid er det blitt dobbelt så mange unge uføre under 30 år i Norge, fra 10 252 i 2013 til 21 047 i mars i år.

Det kommer fram i tall fra Nav som er publisert i Dagens Perspektiv.

Totalt er det blitt 54 000 flere uføre i løpet av de åtte årene Erna Solberg har sittet ved makten. I dag er det 359 923 mottakere av uføretrygd i Norge.

– Økningen er altfor stor. Det som bekymrer meg mest, er økningen blant unge. Det er et stort tap hvis du blir ufør som 25-åring, da blir det mange år utenfor arbeidslivet, medgir stortingsrepresentant Erlend Wiborg (Frp), som har ledet Stortingets arbeis- og sosialkomite til Dagens Perspektiv.

– Hvis politikere sier at de har en quick fix for å løse dette, så lyver de, svarer han på spørsmål om tallene viser at Solberg-regjerings satsinger – blant annet Inkluderingsdgnaden – ikke har virket som tenkt.

20.08.2021 kl. 15:48
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.