Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tove Linnea Brandvik
FORVENTNINGSFULL: Norges Handikapforbunds leder Tove Linnea Brandvik gleder seg over FRIs beklagelse til skeive funksjonshemmede og mener selverkjennelsen gir et godt utgangspunkt for arbeidet FRI skal gjøre framover. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

– En sterk og tydelig melding til funksjonshemmede

Forbundsleder Tove Linnea Brandvik i Norges Handikapforbund er svært glad for FRIs beklagelse overfor skeive funksjonshemmede medlemmer.

Britt Knutsdatter Arnhøy
Publisert 21.11.2022 09:25

På sitt landsmøte lørdag 19. november publiserte FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold – en uttalelse der de beklaget manglende innsats mot funkofobi, fordommer og diskriminering av skeive funkiser i egen organisasjon. Les også: FRI beklager til skeive funkiser (handikapnytt.no)

Glede over klar melding

Uttalelsen gikk ikke upåaktet hen. Ingrid Thunem, leder av Skeivt Nettverk i Norges Handikapforbund, beskrev dagen som «en festdag».

NHF-leder Tove Linnea Brandvik kunne ikke vært mer enig.

– Dette er en sterk og tydelig melding til funksjonshemmede. Selverkjennelsen er viktig og gir FRI et virkelig godt utgangspunkt for arbeidet de skal gjøre. Så jeg støtter vårt nettverk som beskriver dette som en festdag, sier hun til Handiapnytt.

Lytte og legge til rette

FRI lovet samtidig å bli bedre. De lover å lytte og å lytte til erfaringer fra de som kjenner funkofobi og diskriminering på kroppen. De lover å forstå, ransake seg selv og lære av egne feil.

De lover å være tydelige på behovet for tilrettelegging og arbeide aktivt for tilgjengelighet på egne arrangementer og å være en alliert i politiske saker som er viktige for funksjonshemmede medlemmers egne organisasjoner.

Forventning og optimisme

På spørsmål om hva beklagelsen medfører, svarer NHFs Tove Linnea Brandvik:

– Vi forventer at det blir jobbet strukturert med tiltak som bygger ned barriere og fordommer som stenger folk ute fra deltagelse.

Prosessen de nå starter vil også være et godt eksempel for alle andre organisasjoner, oss innbefattet.

Hun øyner også muligheter for gode ringvirkninger.

– Prosessen de nå starter vil også være et godt eksempel for alle andre organisasjoner, oss innbefattet, for hvordan man kan og bør jobbe med likestilling, diskriminering og holdninger i et interseksjonelt perspektiv. 

NHF ønsker FRI lykke til med arbeidet de nå er i gang med.

– Så håper vi at vi også kan få ta del i kunnskapen de og også våre egne nettverk bidrar med for minoriteter i organisasjoner, sier forbundslederen.

 


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.