Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ergoterapeutene vil ha BPA-rett også til alle over 67

Regjeringens forslag om å kutte aldersgrensen på 67 år for retten til brukerstyrt personlig assistense (BPA) bare for dem som hadde ordningen fra før, er aldersdiskriminerende.

Det mener Norsk Ergoterapeutforbund, som i en høringsuttalelse til Sylvi Listhaugs foreslåtte lovendring går inn for å oppheve aldersgrensen også for dem som får et funksjonstap etter fylte 67 år.

– Å nekte personer med omfattende funksjonstap BPA etter fylte 67 år er diskriminerende og går imot intensjonen om pasientens helsetjeneste, skriver forbundsleder Nils Erik Ness i høringsuttalelsen.

Les mer om forslaget om å kutte aldersgrensen her: BPA-MINISTER LISTHAUG VARSLER SLUTTEN PÅ 67-ÅRSGRENSEN

Portrettfoto av Nils Erik Ness.

Forbundsleder Nils Erik Ness i Norsk Ergoterapeutforbund. (Foto: Ivar Kvistum)

Ergoterapeutene viser til at Regjeringen selv ønsker å skape det de kaller «pasientens helsetjeneste», der det legges vekt på at tjenestene spør «hva er viktig for deg?». I denne sammenhengen passer BPA godt inn, mener de.

– BPA-ordningen gir personer med omfattende funksjonsutfordringer mulighet til å leve et aktivt, meningsfullt liv og fortsatt kunne bo i egen bolig, skriver Ness.

Han imøtegår frykten for at en BPA-rett også til seniorer vil bli veldig dyrt for kommunene.

– BPA er ikke, og skal ikke være, et tilbud til alle med omfattende omsorgsbehov. BPA er en organisering av tjenesten som forutsetter at brukeren inntar rollen som arbeidsleder. Det er bare et fåtall av brukerne, uavhengig av alder, som er i stand til, eller ønsker denne rollen, skriver Nils Erik Ness.

Høringsuttalelsen fra Norsk Ergoterapeutforbund finner du her (ekstern lenke).

17.09.2019 kl. 16:54
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.