Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Etterlyser tiltaksplan for elever som har tapt på pandemiskolen

(NTB og Handikapnytt:) Guri Melby (V) og Jan Tore Sanner (H) mener kunnskapsministeren er for treg med en egen tiltaksplan for elever som har tapt på pandemiskolen. De etterlyser tiltaksplan.

– Vår store bekymring er at Brenna har en vente og se-holdning. Nå haster det å ta skolehverdagen tilbake, få tiltak på plass og styrke faglig og sosial læring, sier de tidligere kunnskapsministrene fra Solberg-regjeringen, Jan Tore Sanner (H) og Guri Melby (V), til VG.

Sammen har de forfattet et forslag i Stortinget om at det må legges fram en tiltakspakke for å ta igjen tapt faglig og sosial læring, før mai måned.

Melby og Sanner er bekymret for tapt motivasjon, ensomhet og økte forskjeller.

I den siste Elevundersøkelsen går det fram at to av tre skoleelever mener skolehverdagen er blitt forverret av pandemien. Det må det gjøres noe med, mener Sanner.

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) vil ha mer kunnskap for å sikre at eventuelle tiltak blir virkningsfulle. Hun har bedt Utdanningsdirektoratet finne ut mer om hvordan restriksjonene har påvirket de yngste elevene, ungdomstrinnet og de sårbare barna.

– I tillegg kartlegger de hvilke kompenserende tiltak som er satt inn og effekten av disse. Vi må vite at tiltakene er nyttige for barn og unge, sier Brenna til VG.

Handikapnytt har tidligere skrevet om dokumentasjon som viser at barn med funksjonsnedsettelser har tapt på nedstengningen i skolen.

En undersøkelse fra Handikappede Barns Foreldreforening (HBF) fra pandemiens tidlige fase viste at det spesialpedagogiske tilbudet sviktet for åtte av ti barn med behov for disse tjenestene.

Les mer: FORELDREUNDERSØKELSE: SKOLETILBUDET SVIKTER FOR ÅTTE AV TI BARN

Og det gikk ikke over. I mai i fjor la Velferdsforskningsinstutttet Nova fram en rapport som viste at koronanedstengningen har vært dramatisk for familier med funksjonshemmede barn.

Les mer: DRAMATISK SVIKT I TJENESTENE FOR FAMILIER MED FUNKSJONSHEMEMDE BARN

(©NTB)

21.02.2022 kl. 15:42
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.