Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Færre får arbeidsavklaringspenger

(NTB:) Ved utgangen av desember 2019 fikk 114.900 personer arbeidsavklaringspenger (AAP). Dette er 9.100 færre enn til samme tid året før.

I alt 3,4 prosent av befolkningen i alderen 18 til 66 år var per desember 2019 mottakere av AAP. Det er en nedgang på 0,2 prosentpoeng sammenlignet med for ett år siden, men er uendret fra foregående kvartal, opplyser Nav.

– Etter at antall personer som mottar AAP har avtatt over en lengre periode, spesielt etter regelendringene i 2018, virker antallet nå å ha stabilisert seg noe, sier Nav-direktør Sigrun Vågeng.

Agder-fylkene er fremdeles fylkene med høyest andel mottakere. Andelen mottakere i Aust-Agder lå i desember 2019 på 4,7 prosent, mens andelen i Vest-Agder var på 4,4 prosent.

Nesten fire av ti som ikke lenger får AAP, 38,1 prosent, fikk uføretrygd et halvt år etter.

Andelen som står registrert med et arbeidsforhold seks måneder etter avgang, ligger på 39 prosent. En del av disse vil kunne motta ytelse fra Nav, inkludert uføretrygd, ved siden av arbeid.

Andelen som er registrert med nedsatt arbeidsevne, ligger på 13,3 prosent. Rundt 5,9 prosent av dem som ikke lenger får AAP, var verken registrert med jobb, ytelse eller annen oppfølging fra Nav.

Ordinær stønadsperiode for arbeidsavklaringspenger ble i 2018 redusert fra fire til tre år.

(©NTB)

15.01.2020 kl. 14:01
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.