Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Familier med syke barn får hjelp i ferien

(NTB:) Endrede regler gjør at familier med syke barn kan ha avlastere i inntil én uke sammenhengende.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) og hennes departement har lenge jobbet med å endre forskriften som regulerer arbeidstiden for avlastere.

– Jeg er veldig glad for at jeg kan endre reglene, slik at regelverket fra nå av åpner for ferieavlastning for familier med syke barn. Dette betyr at flere familier får muligheten til å dra på ferie, sier Hauglie til NTB.

Forskriften om arbeidstid for avlastere ble fastsatt i 2017. Det ble da åpnet for avlastning på ukedager og i helger, men maks 48 timer sammenhengende.

– Det betyr at mange familier med syke barn ikke har hatt mulighet til å dra på ferier, sier Hauglie.

Nå åpner departementet for avlaster i inntil én uke om gangen dersom avlastningen ikke er svært belastende. I tillegg skal arbeidsgiver sikre at arbeidstakeren får nok hvile i løpet.

Ifølge Hauglie har det vært viktig å få på plass endringen før sommerferien slik at berørte familier kan dra nytte av regelendringen allerede i sommer.

(©NTB)

05.06.2019 kl. 17:15
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.