Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Fem nye fylkeskommuner får utvidet TT-ordning

(NTB:) Hedmark, Oppland, Hordaland, Telemark og Nordland blir nå del av en ordning som sørger for tilrettelagt transport for personer med nedsatt funksjonsevne.

– Dette gir en enklere hverdag for over 4.500 nye personer. Det er særs gledelig, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

Den såkalte TT-ordningen gir et særskilt transporttilbud for personer som ikke kan benytte seg av ordinær kollektivtransport. Den utvidede ordningen er et statlig tillegg til ordningen fylkene allerede har. Den skal sikre i alt 200 fritidsreiser for blinde, svaksynte og rullestolbrukere.

De nye fylkene får samlet 64,2 millioner kroner for andre halvår i 2019. Det er nå 13 fylker som er en del av denne ordningen.

– Vi har et mål om at alle fylkene skal bli en del av ordningen. På den måten sørger vi for at TT-brukere med særlige behov får bedre tilgang til transporttjenester, sier samferdselsministeren.

(©NTB)

29.06.2019 kl. 21:11
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.