Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

FFO skuffet over KrF

Kristelig Folkeparti har ikke levert på løftene de ga til funksjonshemmede. Det mener Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO), som gir regjeringspartiet terningkast 3 i en vurdering av partienes innsats de siste fire år.

Det er særlig i arbeidslivspolitikken KrF har skuffet. Partiet valgte også nylig å stemme imot forslag i Stortinget om å inkorporere FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD) i menneskerettsloven, konstaterer FFO.

Likevel mener FFO at  KrF har bidratt til at regjeringen har fremmet noen satsninger og tiltak som kan knyttes til funksjonshemmede. Likeverdsreformen er et tydelig KrF-avtrykk i regjeringsprosjektet.

NTB har tatt tak i FFOs vurdering, og i en nyhetssak som er publisert av blant andre Vårt Land uttaler generalsekretær Lilly Ann Elvestad:

– Det er en stor skuffelse for oss. Funksjonshemmede har betalt dyrt for at KrF gikk i regjering.

KrFs helsepolitiske talsperson Geir Jørgen Bekkevold hevder at partiet vil fortsette å kjempe for funksjonshemmedes rettigheter.

– Norge skal være et land hvor det ikke skal bety noe hvilke funksjonsevne du har. Det har KrF alltid kjempet for, og det vil vi også etter høstens valg, sier han til NTB.

Han medgår samtidig at KrF ikke her helt i mål med denne kampen, men han trekker fram likeverdsreformen og endringene i pleiepengeordningen som viktige skritt i riktig retning.

08.09.2021 kl. 09:55
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.