Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

FFO: Yngre funksjonshemmede må fram i vaksinekøen

Yngre mennesker med nedsatt funksjonshemmede og som er i risikogruppen, må lenger fram i køen for å få vaksine mot covid-19. Det krever Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO).

– FFO mener at kriteriene for vaksine-rekkefølgen nå må vris fra «bare» høy alder til å også prioritere de med en særskilt utsatt helsetilstand og underliggende sykdommer, skriver organisasjonen på sine egne nettsider.

Den kraftige smitteøkningen og de muterte virusvariantene gir grunn til å vurdere på nytt hvem som skal prioriteres i vaksinekøen, mener organisasjonen.

– Mange funksjonshemmede og kronisk syke har en svært høy risiko for alvorlig sykdom og død ved smitte. I tillegg lever mange i boforhold som kan sammenliknes med sykehjemsbeboere. De er avhengig av stell og pleie, og har dermed mange nærkontakter med den risikoen det innebærer,  skriver FFO.

Les også: TORSTEIN LERHOL (34) KORONAVAKSINERT: – ENDELIG KAN JEG SENKE SKULDRENE

18.03.2021 kl. 10:00
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.