Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Fikk nei til HC-bevis: – Man skulle tro de satt på gullbilletter

– At det sitter så til de grader langt inne å gi et handikapbevis er ikke til å tro. Man skulle tro de satt på gullbilletter!

Det sier Erik Bjerke til Sandefjords Blad. Han er oppgitt fordi han og moren på snart 90 år har fått avslag på søknaden om parkeringsbevis for forflytningshemmede. Bjerke forklarer at moren er avhengig av hjelp for å komme seg rundt, og sønnen bistår henne når hun skal på apoteket eller andre ærend.

Sandefjord kommune bekrefter overfor avisen at det blir stadig vanskeligere å få parkeringstillatelse. Enhetsleder Terje Jalland peker på at kravene er enda strengere når du søker som passasjer, fordi du kan bli kjørt til døra.

– Så kan føreren følge vedkommende, og så gå tilbake og flytte bilen, sier Jalland til avisen.

Om du da får en parkeringsbot, får du den ettergitt om du kan dokumentere at du hjalp noen, forklarer han.

04.11.2019 kl. 10:08
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.