Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde av fasaden på cafe Ni Muser i Trondheim.
UTILGJENGELIG: Journalist Tron Soot-Ryen reagerte sterkt på at Café Ni Muser var valgt som lokale for årsmøtet i fagforeningen hans. For her kommer han ikke inn. (Foto: Lukas Koster, Flickr Creative Commons)

Flytter journalist-møte fra utilgjengelig lokale etter protest

– Rett og slett tanketomt fra journalister som ellers skriver om bevegelseshemmedes problemer i andre sammenhenger, skrev NRK-veteran Tron Soot-Ryen. Kort tid etter ble årsmøtet til Norsk Journalistlag i Trøndelag flyttet.

Handikapnytt
Publisert 13.10.2022 09:46

I et leserinnlegg på fagnettstedet Medier24 skriver Tron Soot-Ryen at han mottok innkallingen til årsmøtet i NJ Trøndelag «med vantro».

Årsaken var valget av møtested for fylkeslaget til journaliststandens egen fagforneing: Café Ni Muser i Trondheim sentrum.

Dette er et tradisjonsrikt og velkjent serveringssted i en gammel, fredet bygning – full av trapper.

– Det er kun inngang via trapp, trapp opp til møterom i andre etasje. Og trapp med til toalett i kjelleren. Lokalet er ikke egnet for folk som har gangbesvær eller sitter i rullestol, skriver den kjente NRK-journalisten i leserbrevet.

Tankeløshet

Og han konstaterer:

– Jeg er en av dem som ikke kommer med på det årsmøtet om det ikke flyttes.

Han antar at det ikke ligger vond vilje bak, bare tankeløshet. Og han oppfordrer NJ til heretter å garantere at alle møter holdes på steder med universell utforming, slik at ingen blir utestengt.

Jeg er en av dem som ikke kommer med på det årsmøtet om det ikke flyttes.

Viktig påpakning

Tron Soot-Ryens innspill fikk umiddelbare følger. Ann Iren Bævre, styremedlem Norsk Journalistlag Trøndelag, svarte at styret besluttet å finne et bedre egnet lokale samme kveld som de mottok klage.

– Tron fikk svar fra styret allerede samme kveld, med takk for en svært viktig påpakning og påminnelse, skriver Ann Iren Bævre i et svar til Tron Soot-Ryen på Medier24.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.