Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Folkeavstemning i Paris om elsparkesykler

(NTB-AFP:) Paris har besluttet å holde en folkeavstemning der byens innbyggere skal stemme over om utleie av elsparkesykler skal forbys eller ei.

I et intervju med avisen Le Parisien sier ordfører Anne Hidalgo at spørsmålet er «uhyre splittende».

Nå har hun bestemt at folk skal få si sin mening i en folkeavstemning 2. april. Her skal de svare på ett enkelt ja/nei-spørsmål: Skal vi fortsette med fri flyt av utleie av elsparkesykler?

Selv heller hun mot et nei, men hun sier hun kommer til å respektere folkemeningen.

Brukerne av byens rundt 15.000 utleie-sykler mener de er et godt alternativ til biler og overfylte busser og metroer.

Kritikerne er på sin side kraftig provosert av at syklistene bryter trafikkreglene, kjører på fortauene og etterlater syklene i grøfter, parker og til og med i elva Seinen.

I Norge funksjonshemmedes organisasjoner – i særdeleshet Handikapforbundet og Blindeforbundet – kritisert frislippet av elsparkesykler fordi de skaper hindringer og utgjør en fare på fortauene for mange myke trafikanter med nedsatt funksjonsevne.

(©NTB)

15.01.2023 kl. 17:26
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.