Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Forbud mot elsparkesykler i Paris

(NTB-AFP:) Fredag trer det varslede forbudet mot elsparkesykler fra utleieselskap i kraft i Paris, som blir første hovedstad i Europa til å innføre et slikt forbud.

Nesten 90 prosent stemte i en folkeavstemning i april for å forby bruk av elsparkesykler fra utleiere i Paris, noe som ble feiret som en seier for ordfører Anne Hidalgo som har lovet mer direkte demokrati.

Oppmøtet var rett nok bare 7,5 prosent, og ivrige brukere er sterkt kritisk til forbudet som nå trer i kraft.

Forbudet gjelder bare elsparkesykler som er til leie og vil dermed ikke ramme dem som har gått til innkjøp av egne elsparkesykler.

I Norge har funksjonshemmedes organisasjoner klaget på at elsparkesykler gjør fortauene utrygge og uframkommelige for synshemmede og bevegelseshemmede.

Tier, Lime og Dott har hatt 15.000 elsparkesykler til utleie i Paris, og disse ble ifølge dem benyttet av 400.000 mennesker i fjor. Det skjedde til stor irritasjon fra byens fotgjengere og andre trafikanter som opplevde farefulle situasjoner på trange fortau og i gater og lyskryss.

(©NTB)

28.08.2023 kl. 12:49
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.