Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Førerhunder slipper båndtvang

Et enstemmig storting har besluttet å stille seg bak en endring av hundeloven som medfører at førerhunder blir unntatt for båndtvang. Dette er en sak Norges Blindeforbund har jobbet mot å få gjennom i lovverket, og organisasjonen mener vedtaket er svært gledelig for alle landets førerhunder og førerhundbrukere.

– Våre hunder jobber mange timer per dag i sele, det er derfor viktig at de kan slippes fri i perioder slik at de kan få utfolde seg og «få ut energi». Dette er viktig for relasjonsbyggingen mellom hund og fører samt at det er viktig også for dyrevelferden, sier Terje André Olsen, forbundsleder i Blindeforbundet i en pressemelding.

I paragraf 9 i hundeloven er det unntak fra sikringsreglene om båndtvang for hunder i bruk i reindrift, dresserte bufehunder som brukes til å vokte eller gjete storfe, sau eller geit og hunder som er i aktive i politi-, toll, militær- og redningstjeneste.

I utgangspunktet var ikke førerhunder tatt med under unntaket fra sikringsreglene. Det ville Norges Blindeforbund naturlig nok rette på, og leverte i november i fjor inn et høringsnotat til endringer i loven om hundehold i hundeloven. Nå har det kommet inn et eget punkt i loven som gir unntak for førerhunder i aktiv tjeneste, eller under trening eller prøving for slik tjeneste.

Dette er god dyrevelferd, samt at denne velferden vil bidra til at hjelpemiddelet, altså hunden, fungerer best mulig, mener Blindeforbundet.

25.05.2022 kl. 20:47
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.