Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Forlenger søknadsfrist for servicehund

Fristen for å søke om servicehund i 2020 er utvidet til 15. mai. Det kunngjør Nav på sine nettsider.

bilde av en golden retriever.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.

Du kan ha rett til servicehund hvis  du har en fysisk funksjonsnedsettelse og trenger hjelp med praktiske gjøremål, for eksempel å hente ting, åpne eller lukke dører eller til å kle av og på deg.

Forutsetningen er at du blir vesentlig mer selvhjulpen med en servicehund. Samtidig må du være i stand til å gi hunden pleie, stell og trening, og lufte den utendørs hele året.

Her kan du se en videorepportasje som viser hva en servicehund kan hjelpe til med: SE HVORDAN SERVICEHUNDEN FRIGG GJØR KATHRINES LIV MER SELVSTENDIG

Nav har et budsjett på 5,3 millioner kroner til servicehunder i 2020. Denne ordningen gikk fra å være en forsøksordning til å bli et permanent tilbud fra og med 2018.

Les også: NRK-PROGRAM HAR SKAPT PROBELMER FOR SERVICEHUNDBRUKERE

28.03.2020 kl. 14:27
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.