Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Oversiktsbilde av messehallen
DUKET FOR MESSE: Også i år blir Trondheim spektrum fylt opp av hjelpemiddelutstillere og et interessert publikum. Bildet er fra et tidligere arrangement. (Foto: NHF Trøndelag)

Forventer storinnrykk på årets hjelpemiddelmesse i Trondheim

Midt-Norsk Hjelpemiddelmesse i Trondheim spektrum setter denne gangen fokus på seksuell helse og velferdsteknologi, i tillegg til å presentere en rekke produktnyheter.

Av Ivar Kvistum
Publisert 05.04.2019 16:51

Onsdag 10. og torsdag 11. april er det igjen klart for Midt-Norsk Hjelpemiddelmesse i Trondheim spektrum, i regi av Norges Handikapforbund Trøndelag.

Messehallen blir fylt opp med nesten 50 ulike utstillere.

– Messa arrangeres for åttende gang og har blitt en stor suksess. Vi forventer over 1000 besøkende i løpet av begge dagene, sier regionkontorleder i NHF Trøndelag, Kristian Lian.

– Her møter vi medlemmer og løfter fokuset på hjelpemiddelområdet. Dette er et nyttig arrangement som både medlemmene og utstillerne har stor nytte av, legger han til.

Det er presentasjonen av nyttige produkter i kombinasjon med gode temaseminarer som skal trekke publikum fra hele regionen. I år settes søkelyset på to temaer: seksuell helse og velferdsteknologi.

Kroppspress, identitet og sex

Det første temaseminaret finner sted onsdag fra klokka 12 til 12.30 og har tittelen sekskeull helse, identitet, fordommer og forventninger. Her kan du møte Ingrid Thunem og Marianne Knudsen fra Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU).

– Vi har valgt å trekke frem det svært gode arbeidet som NHFU har gjort på temaet «Seksuell helse» fordi vi mener det er mange som har nytte av bredere refleksjoner rundt kroppspress, identitet og sex. NHFU har kunnskap som ingen andre har, og som er verdt å formidle, sier Kristian Lian.

Les mer her: UNGDOM BRYTER TABUER OM FUNKSJONSHEMMEDES SEKSUALITET

Tjenester, ikke besparelser

Dagen etter, torsdag klokka 12, blir det temaseminar om velferdsteknolgisatsingen i Trondheim kommune. Her møter du innføringsansvarlig Tori Hemmingby Almas og koordinator Kirsti Brørs i Trøndelagsløftet.

– Vi ønsker å løfte frem det innovative velferdsteknologi-arbeidet som gjøres i Trøndelagsløftet. I en fremtid med færre hender i helse og omsorg og mer teknologi, må vi være sikre på at teknologien har tjenestemottaker i fokus og ikke offentlige besparelser, sier Kristian Lian.

Prosjektet «Trøndelagsløftet» skal bidra til at Trøndelag blir koordinert på det velferdsteknologiske feltet, og til at kommunene får den bistanden de selv opplever at de trenger for å innføre velferdsteknologiske tjenester.

«Nachspiel» for unge voksne

Er du mellom 25 og 45 år, er du også invitert til et møte om Handikapforbundets satsing NHF Ung Voksen. Møtet finner sted klokka 17.30 til 19.00 onsdag.

Her kan du få være med og diskutere hvilke saker som NHF bør ta tak for denne aldersgruppen, og hvordan man bør jobbe med disse sakene i Trøndelag.

Åpningstidene for Hjelpemiddelmesssa er kl. 10.00–18.00 onsdag og 09.00 til 16.00 torsdag. Det er gratis inngang.

Mer informasjon finner du ved å klikke her.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.