Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Gjemmer funkiser: TikTok nominert til verstingpris

Organisasjonen Press – Redd Barna Ungdom har nominert det sosiale mediet TikTok til den årlige verstingprisen «Gullbarbie».

Bakgrunnen er at TikToks moderering og algoritmer skal virke slik at innhold som viser mennesker med nedsatt funksjonsevne, eller som på annen måte avviker fra normen, får færre visninger.

«TikTok bidrar til å undertrykke det som går utenfor normen. Algoritmene fører til at det skapes ekkokammer for skadlig innhold», heter det i begrunnelsen for nominasjonen.

I tillegg er klesmerket Brandy Melville og bloggerne Sophie Elise nominert til prisen.

Press skal i år dele ut Gullbarbie for tiende gang. Prisen går til medie- og reklameaktører som er «best til å føle seg verst», ifølge en nyhetsmelding på organisasjonens nettsider.

13.01.2021 kl. 16:05
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.